nlafenfydeptes
  • 1
  • 2
  • 3

Van de kou naar het echte voorjaar!                                                       -Europa-

Het is koud, wij vertrekken richting het zuiden. De eerste dagen wordt het nog kouder en natter tot in Oostenrijk. Na de laatste voorbereidingen, het ophalen van de Carnet de Passage bij de ADAC in München en een bezoek aan de importeur van de Bremach in Raab Oostenrijk zijn wij er klaar voor en waarachtig het weer knapt op. Van de natte 4 Gr. In Duitsland in twee dagen tijd naar de 25-28 Gr. En tot vandaag is de temperatuur nauwelijks veranderd en hebben wij geen wolk meer gezien.

9 Landsgrenzen zijn wij in 11 dagen gepasseerd, wij wilden even snel Europa uit, dit kan later wel als onze acceradius kleiner wordt.

Het Ex Joegoslavië, Bulgarije tot aan Istanboel verliep zonder problemen, alleen om in en uit Servië te komen koste de meeste tijd totaal 3 uur Douane wachttijd. Wat is het toch makkelijk zo’n EU zonder grenzen.

Istanboel, de Bosporus scheiding tussen Europa en Azië Met de twee imposante bruggen, de AyaSofya en de grote Blauwe Moskee, Marijke kan het ook afstrepen van de lijst, mijn streep is inmiddels al vergeeld. Het is en blijft een indrukwekkende drukke stad Istanboel.

De eerste camping, buiten Europa is een soort “Backyard” lachen, ogen dicht en slapen, maar dit pas na een glas Raki in gezelschap van de eigenaar en familie, jammer ze spreken alleen Turks.

Inmiddels aangekomen op een schiereiland 100km noord van Izmir, by Ayvalic tegenover het Griekse eiland Lesvos. Het is een Eldorado, wij zijn de enige campinggasten en staan aan het water. Hier wordt alles een beetje op orde gebracht en de site bijgewerkt. Het internet is langzaam maar ons tempo heeft gelijke tred.

Hier blijven wij wel een paar dagen……

 

Toegift, Koninginnedag Bulgarije

!

                                                                                           000