nlafenfydeptes
  • 1
  • 2
  • 3

In 3 dagen 2000 kilometer!                                                               -Dubai-Oman-Saudi Arabië-

Dubai, het moest het middelpunt van de wereld worden. Binnen een paar decennia gegroeid van een woestijn dorp naar een wereldstad. De meest luxueuze hotels, de palmeilanden met huizen voor de allerrijksten ter wereld. De Dubai mall, de grootste ter wereld met een kunstijsbaan waar Heerenveen jaloers op is. Daarnaast de Dubai fontein de meest spectaculaire ter wereld met ’s avonds ieder halfuur een fantastische show van een dansend verlicht waterballet op muziek, soms spuitend tot 150m hoog! Dit alles aan de voet van de hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa van 828 m hoog. Ja, het is een wereldstad van formaat geworden sinds wij daar 25 jaar geleden samen eens waren.

Fantastisch spectakel!

Wij onderbreken ons bezoek aan Dubai even door naar kennissen in Doha, Qatar te vliegen. Wij hebben samen een prachtig weekend.

Terug in Dubai zit het niet allemaal mee, de auto airco begeeft het bij buitentemperaturen van boven de 45 gr. wat je dan meemaakt is in Europa echt niet voor te stellen! De fietsendrager wordt er door een onverlaat bijna afgereden op een parkeerplaats en na 8 dagen bureaucratie, wordt ons zo gewenste visum voor Saudi Arabië door de consul hemzelf afgewezen. Met de opmerking rij maar om ons land heen draait hij zich om en verdwijnt, ons in verwarring achterlatend samen met de “agent”. Wij hebben hiermee weer aangetoond wat via internet al werd weergegeven, vanuit de Emiraten is het onmogelijk een transitvisum voor Saudi Arabië te krijgen voor “overlanders”.

Wij zoeken verkoeling in het warme “theewater” van de Arabische golf (aan de andere zijde, vanuit Iran gezien heet dit de Perzische golf…..). De airco wordt door Iveco Dubai gerepareerd, het is een noodoplossing en de situatie blijft "under investigation by Bremach Italië?" er wordt niets in rekening gebracht, behalve olieverversen en doorsmeren. Ze konden het airco probleem niet oplossen en rekenen daar dan geen kosten voor...... ze hebben zeker wel 5 uur storingsonderzoek gedaan. Service eerste klas, Iveco Dubai "Thanks for the very good service!" Hier kunnen de bedrijven in Nederland wat van leren! Vervolgens gaan wij als een speer richting Muscat in Oman. De warmste nacht maken wij mee aan het strand net over de grens met Oman, het is zo verrekte heet en vochtig, dat wij beiden de hele nacht ervaren hebben als slapen in een oververhitte  sauna. Kilos lichter, totaal uitgedroogd vertrekken wij vroeg in de ochtend naar Muscat. Wij kloppen aan bij het KLM crewhotel, boeken direct voor 3 nachten. De volgende dag is het feest, 34 jaar getrouwd, binnen 24 uur hebben wij een doorreis visum voor Saudi Arabie via Mohammed en het fietsenrek met beschermhoes wordt netjes gerepareerd.

Het is weer gemaakt!

Oman, wij hebben er zeer goede herinneringen aan uit het verleden, het is een schitterend land, Sultan Qaboos bin Said zorgt al enige decennia zeer goed voor zijn onderdanen. Prima infrastructuur, en een zeer fraaie bebouwing samen met de natuur maakt dit land tot de parel van het midden oosten. Wij genieten hier nog even na…… voordat wij in 3 dagen tijd, langer mag niet van de autoriteiten, de 2000km door Saudi Arabië vanaf de Emiraten richting Jordanië moeten afleggen . Marijke mag hier beslist niet rijden, maar moet in een burka gekleed als een silhouet naast mij zitten……   

Voorbereiding SA!

                                                                        000