nlafenfydeptes
  • 1
  • 2
  • 3

In de bloementuin                                                                                                        -Suid Afrika-

Kaapstad, het is alweer vier manden geleden dat wij de camper in april  in opslag achterlieten. Nu zijn we weer terug,  de camper heeft enkele veranderingen ondergaan, de o zo gewenste snorkel luchtinlaat voor de motor, eindelijk na ongeveer een jaar eindeloze communicatie en wachten tot deze beschikbaar was bij de importeur van Bremach in Oostenrijk. Volgens hem was ik de enige die deze problemen had, die naar zijn mening eigenlijk helemaal niet bestonden….. In erg stoffige omgeving moesten we soms 4x daags het luchtfilter uitblazen. Nu zijn we op weg naar het meest stoffige gedeelte van dit continent, noordwest  Namibië, we zullen zien! Op de plaats van het oude filter onder de rechter voordeur is een mooie nieuwe container gemaakt voor wat extra bergruimte. Nieuwe banden rondom en wij weer zin om verder te gaan.

Hij stond er netjes bij bij Motorhome-world/Bobo-campers, snorkel, opberg container en nieuwe banden......

Kaapstad van oorsprong een verversingshaven voor de  VOC schepen op weg naar Oost-Indië sinds 1652. Kaapstad prachtig gelegen aan de voet van de Tafelberg, een zeer bijzonder kenmerk van deze bijzondere stad, eigenlijk lijkt de het meer op een dorp.

Kaapstad met de Tafelberg en het "tafelkleedje"

Het is hier einde winter op het zuidelijk halfrond, en na een erg koude en natte periode wil het voorjaar nog niet echt beginnen, regelmatig is het vies regenachtig bij een stevige zuidwester en slechts 5gr. zelfs zien we sneeuw op de Tafelberg dit komt maar zelden voor. De kachel maakt overuren en wij moeten na 4 maanden thuis ook even opgang komen. Wij brengen een bezoek aan de wijngaard “Rust en Vrede” net ten zuiden van Stellenbosch. Deze wijnboer heeft zich toegelegd op enkel de rode wijn, door de klimatologische ligging van deze boerderij maar niet ten nadeel, zijn wijn behoord al jarenlang tot de top 100 van de Wereld! Wij hebben een meegebrachte fles op 16 juni samen met een van onze trouwste wereldreis-volgers, de vader van Marijke  opgedronken. Twee dagen later is hij zeer plotseling op 91 jarige leeftijd overleden. Het was de laatste fles wijn die we samen dronken. Het bezoek had hierdoor een bijzondere reden. Bij ons vertrek op de parkeerplaats werden we aangesproken door  een van de eigenaren, geïnteresseerd in onze speciale 4x4 camper en ons verhaal. We kregen wat adressen in Namibië voor als we hulp nodig hadden en bracht ons nog even 2 flessen van zijn bijzondere wijn. Toeval of niet?  

"Rust en Vrede" wijnboerderij

Het noordwesten van Zuid-Afrika, in o.a. het Namakwa en Goegab Nature reserve vlak bij het stadje Springbok, hier veranderen de vlaktes en de hellingen van zandsteen bergen ieder voorjaar als een metamorfose in een caleidoscoop van kleuren, wereld beroemd. De explosie van de flora na de eerste regens sinds maanden, de enorme bloemenzee die dan ontstaat  is een wereld botanisch wonder. Het is de grootste bloemen show van deze aarde. Zo’n 3000 (50% specifiek voor dit gebied) verschillende planten komen tot leven in een gebied wat de rest van het jaar een woestijnachtige omgeving is in het zuidelijk deel van de Kalahari. We rijden met eigen auto door de grootste bloementuin van deze wereld, de ramen open ondanks de kou om de heerlijke bloemengeuren op te snuiven. Zover het oog reikt kun je in deze beschermde gebieden dit wonder der natuur aanschouwen. Dagen achtereen kun je hier rijden op 4x4 tracks en/of op gravelwegen toegankelijk voor gewone auto’s. Het begin is er weer, we genieten weer volop dit na een drukke tijd in Nederland.

werkelijk een caleidoscoop aan kleuren.....

                                                                                 000